mandag den 16. maj 2011

Hvor skal jeg tage et lån?

Det kan være svært at vide hvor man skal tage et lån, for det tilbydes efterhånden både hos banken, online hos diverse lånefirmaer, ligesom det er muligt at tage lån hos bilforhandleren når man skal købe ny bil eller hos realkreditinstitutter når man skal købe bolig.

Man har derfor mange muligheder og det kan gøre det svært at vide, hvilken løsning der er den rette, men disse forskellige muligheder er naturligvis kun positivt som forbruger. Omend det er vigtigt man træffer det rette valg, da der kan være stor økonomisk forskel på de forskellige tilbud man kan modtage.


Banken er den første og mest oplagt løsning for mange mennesker af naturlige årsager, specielt fordi den typisk er billigt og fordi det er her du har din konto og opsparing. Banken kan dog af og til være strengere i sine krav og være mindre villig til eksempelvis at tilbyde lån uden sikkerhed i enten bolig, bil, og lignende ting som du ejer af værdi.

Lån uden sikkerhed kan typisk laves op til 300.000 kr.

Derfor kan andre muligheder som online lånefirmaer være et alternativ til personer der ønsker lån uden sikkerhed på helt op til 300.000 kr. Der vil stadig stilles krav til at du har en vis alder og indtægt mm. men ikke desto mindre er det lettere at få godkendt sin låneansøgning om at låne penge uden sikkerhed hos disse, end det er hos banken.

Man skal generelt være opmærksom på at lån uden sikkerhed altid vil være dyrere end lån med sikkerhed, for der ikke er samme risiko forbundet med lånet, fra den virksomhed der nu låner dig pengene. Det er som sådan fair nok og meget logisk.

Derudover skal man altid huske at være mest opmærksom på den åop der tilbydes, da det er summen/omkostningen af hele lånet, hvilket ligeledes inkluderer oprettelsesgebyr og lign. der nogle steder er dyrere end andre.

Men alt i alt, er det individuelt hvor man skal tage et lån, da det afhænger meget af dine behov og den lånetype du søger, men uanset hvad er lån uden sikkerhed blevet en lånemulighed flere og flere vælger at benytte efter bankerne har strammet deres krav betydeligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar