lørdag den 1. oktober 2016

Mangler du finansiering til dit køb?

Finansiering til næste køb
Mange danskere oplever at mangle penge af og til, det sker for os alle sammen, at vi ønsker nogle tusinde kroner ekstra på kontoen.

Det kan være til sommerferien, det nye køkken eller noget helt tredje. Hvis du mangler penge til at købe det du ønsker.

Vi ser på mulighederne for at skaffe finansiering i denne artikel.


Finansieringskanalerne

Når der er tale om finansiering, har du flere valgmuligheder og kanaler du kan benytte dig af. De har hver deres fordele og ulemper, som du bør kende til, inden du tager en beslutning.

Her er dine 4 overordnede muligheder:
  • Banken
  • Online
  • Forældre & venner
  • Forhandleren
Vi vil i de kommende afsnit gennemgå dem enkeltvis, for at give dig et nærmere indblik i, hvad der er det rigtige for dig.

Banken

Banken kræver ikke en lang introduktion, det er den første tanke mange danskere får. Desværre er det rigtig svært at blive godkendt til et forbrugslån hos dem. De fleste vil derfor have held med at gå den vej, når der skal finansieres boligkøb eller bilkøb, hvor der kan stilles sikkerhed.

Online

Et alternativt og en mulighed, der bliver mere og mere populær i Danmark. Der er sket MEGET på lånemarkedet online, de senere år, hvilket har affødt prisvenlige udbydere, hurtige behandlingstider og langt bedre vilkår, end for 10 år siden.

Dertil kommer at godkendelsesraten er betydeligt højere, end den kendes fra forbrugslån i banken. Du kan hurtigt få afklaret, om du kan få tilbudt et lån på nettet.


Forældre & venner

Dine forældre & venner er din tredje mulighed, omend den har én stor og væsentlig ulempe. Penge mellem dine nærmeste kan være farligt og er sjældent en god idé. Du skal i hvert fald være 110  % sikker på at du kan overholde jeres aftalte priser og vilkår.

For ganske vist kan de være mere løse, men i kan hurtigt blive uvenner, hvis der opstår uenigheder. Som udgangspunkt mener vi derfor, at du skal være meget varsom med at gå denne vej.

Bemærk at der er forskel på om du låner pengene af din familie eller dine venner. Der er en relation til forskel, hvorfor du bør kende til de gældende regler. Vælger du at gøre det via familien, kan du optage et rentefrit familielån. Se mere på Familieadvokaten.


Forhandleren

Sidst kan der være en mulighed hos forhandleren. Det kan være når du skal købe bil, computer eller nyt badeværelse til hjemmet. Ved store investeringer, kan visse forhandlere bidrage med finansiering.

En mulighed du bør være åben for og undersøge, men som sjældent er billigere end banken. Den behøver ikke engang være billigere end de lån du kan optage online.
En god huskeregel er undersøge renter & åop hos forhandleren og sammenholde den med hvad du kan opnå online. 
Vi håber du er blevet klogere på hvordan du kan skaffe finansiering til dit næste køb. Der er mange muligheder, men det er ikke givet på forhånd, hvilket vej der er den rigtige for dig. Brug lidt tid på at finde ud af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar