mandag den 22. september 2014

Brug for penge til ny båd?

Mange danskere elsker at sejle i båd. Det kan være i forbindelse med en fisketur eller bare for at opleve roen til hav.

Der er intet mere afslappende og beroligende end havet selv og det fascinerer mange danskere. Det har bare de færreste der har nok penge til at købe en ny båd.

I denne artikel ser vi derfor nærmere på dine muligheder for at låne penge til ny båd. Dels i banken og dels på nettet.


Lån penge til ny båd

Hvad er mine muligheder online og i banken?

Når man skal beskrive dine lånemuligheder som forbruger, er det faktisk nemmest at beskrive dem online. Her foreligger der nemlig faste krav til din alder, indkomst og økonomi.

Står du i RKI eller har du en indkomst under 100.000 kroner om året, JA så er dine muligheder meget begrænset. Omvendt vil de fleste med en god indtægt og på over 23 år, have rigtig gode chancer for at lave det ønskede lån.

En af de vigtigste hovedregler når du skal låne penge er altid følgende:

Jo flere penge du ønsker at låne, desto større krav stilles der til din privatøkonomi og indtægt. 

Det gælder i alle sammenhænge, uanset formål eller om det er online eller i banken. Det er et fast grundprincip.

Med andre ord, er det altså ikke ligegyldigt om du vil låne 50 eller 70.000 kroner til ny båd.

For at færdiggøre online delen hedder rammerne 5.000 - 350.000 kroner, hvor alle udbydere har alderskrav fra 18 - 25 år. Så er standarden sat og det er Santander Bank der sætter overliggeren.

De bliver efterfulgt af Ekspres Bank, Ikano Bank og Pengeautomaten, der alle kan tilbyde dig beløb op til 300.000 kroner. Så der vil være en god håndfuld udbydere, der kan hjælpe dig med at finansiere din nye båd.

Santander Bank har faktisk et rigtig godt omdømme i bådbranchen, hvor de er blevet rost flere gange, for deres finansieringsløsninger til bådkøbere. Med alderskrav på kun 18 år, kunne det være et godt sted at starte.

Nu til bankdelen for den er noget mere kompleks at beskrive. Ikke fordi at mulighederne er flere, men fordi deres krav og standarder er langt mere interne.

Det er ofte sværere at kende til ens muligheder, ud fra de private forhold og økonomi man har. Det vil altså kræve et eller flere møder i banken og lad det være sagt, at det er langt mere besværligt og tidskrævende.

Omvendt er banken kendt for at kunne tilbyde dig lavere renter og et lånebeløb uden en reel grænse. Så længe din privatøkonomi kan retfærdiggør det. Det vil derfor være umuligt at vide på forhånd.

Det er derfor banker som Nordea, Danske Bank med flere har stillet låneberegnere til rådighed, så du nemmere kan få en fornemmelse at mulighederne. Beregnere der ligeledes vil give et indtryk af omkostningerne ved bådlånet.

Du kan prøve Danske Banks beregner her.

Opsummering
Alt i alt er det altid vigtigt at du undersøger mulighederne begge steder og er åbne for begge.
Det er ikke altid at banken er billigst, eller tilbyder et lånetilbud der matcher dine behov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar