mandag den 22. september 2014

Overblikket er guld værd

Kender du det med at have tabt overblikket? Det hele er en smule tåget og du er derfor fristet til at søge hos den første og bedste udbyder.

Sådan har mange danskere det efter at lånemarkedet er blevet lidt at en jungle. Men det er på den positive måde, hvis du ellers formår at navigere i junglen.

Hvis ikke, kan det hurtigt ende med at du får lavet et lån, der er dyrere end nødvendigt. Vi giver dig derfor et par gode råd til, hvordan du får skabt dig det gyldne overblik.


Vejen til overblik over lånemarkedet online


Vi har valgt at inddele processen i tre simple trin. Det bør være ligetil at følge dem.

1. Fastlæg dine behov

Det første du skal gøre, når der skal skabes overblik, er altid at få fastlagt dine behov. Det gælder uanset om du skal låne penge, købe nyt fjernsyn eller noget helt tredje.

Uden at kende til dine behov, er det netop at man nemt kommer til at søge hist og her, uden at være fokuseret og målrettet.

Dine behov kan være mange ting. Først og fremmest det ønskede lånebeløb. Hvor mange penge har du behov for? Dernæst kan det være, hvor lang tid du gerne vil have pengene?

Det vil selvsagt  afhænge af, hvor stor en månedlig ydelse du kan betale. Så de to parametre skal hænge sammen.

Når du har fast lagt dine behov og krav som låner, er du klar til at gå videre til step 2.

2. Hvilke udbydere kan hjælpe dig?

Nu er det tid til at finde ud af, hvilke udbydere der kan hjælpe dig. Jo flere penge du vil låne, desto færre lånefirmaer kan hjælpe dig online.

Jo yngre du er, desto færre lånefirmaer vil kunne acceptere din alder. Specielt når du er under 20 år, vil du opleve at mange udbydere siger fra.

Hvordan finder du så ud af, hvem der tilbyder hvad? Det gør du via de gode lånesider online. Der er mange som tilbyder dig oversigter og sammenligninger af udbydernes muligheder og krav.

3. Tjek omtale og omdømme

Hvis du besøger online tjenester er det fristende at søge med det samme, hos de relevante låneudbydere. Det kan du for så vidt godt.

Det er bare vigtigt, at du får tjekket omtalen og omdømmet på de lånetilbud du eventuelt måtte få retur. Ét er jo hvilke forhold de kan tilbyde dig, noget andet er de vilkår og den behandling du kan forvente under forløbet.

Så én del af det komplette overblik er ligeledes, at skelne de gode og de mindre gode udbydere fra hinanden.

Nu bør du have et godt og grundlæggende overblik over markedet og sidde tilbage med flere lånetilbud foran dig.

Hvis ikke, kan vi kun anbefale at du mindst får indhentet 2-3 stykker. Det er den eneste vej til at finde de billigste lån på markedet. Husk at tjekke ÅOP når du sammenligner.

Læs også: Lånebranchen online i 2014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar