tirsdag den 7. oktober 2014

Boliglån til historisk lave renter

Der er rigtig mange mennesker i Danmark, og i resten af verden, som har et boliglån. I dag er der mange, der har et fastforrentet lån på 4 %, som blev optaget lige før krisen med en løbetid på 30 år.

Krisen har ramt Danmark hårdt – men i forhold til eksempelvis PIIGS-landene (Portugal, Irland, Italien, Grækenland og Spanien), USA og mange andre, så er vi det som man i økonomiske termer betegner som en ’sikker havn’. Specielt i den seneste tid, hvor vi har set større forbedringer i de økonomiske nøgletal end sydover i Europa.


Det gør, at mange investorer placerer sine penge her, og derved presser renterne nedover, uden brug af en ekspansiv monetær politik fra nationalbankens og regeringens side.

Så selvom de dyre såkaldte weblån til stadighed stiger i popularitet, så står bankerne og realkreditforeninger klar med lavere renter end nogensinde før.

Det har sjældent været billigere at lave boliglån

Realkredit Danmark og Nordea Kredit er to af flere institutioner, hvor man kan optage billigere lån. I 2005 kunne man optage lån på en løbetid a 30 år, hvor renten lå på 4 %. På daværende tidspunkt snakkede man om noget, der var historisk lavt.

For 4 % har været anset som lavt, og gjort at flere danskere har investeret i huse. I dag har de to førnævnte organisationer så åbnet op for lån på ekstremt lave 2 % lån over en løbetid på 20 år.

Det her er altså ikke bare interessant for dem, som skal til at låne til et hus, men også for dem der allerede har optaget til en rente på 4 % rente i starten af 2000 og årene herefter.

Der er nemlig en mulighed for at konverterer fra 4 % til 2 % -lånet. Her vil du så nærmest få samme ydelse, men samtidig afdrage for 1000 kr. mere om måneden.

Læs også: Overblikket er guld værd

På almindelig dansk betyder det for låntagerne som ønsker at konvertere, at de vil betale nogenlunde det samme om måneden som de tidligere har gjort, men af den sum går mere til afdrag fordi renten er dobbelt så lav.

Der er ingen tvivl om at overblikket og god rådgivning vil være rigtig nyttig. Så hvis du har spørgsmål, bør du ikke være bange for at ringen til bankrådgiveren eller holde et møde.

Overordnet set har forbrugerne i Danmark fået sværere ved at låne til kortsigtede formål så som forbrugslån. Det kunne være et lån til ny båd, cykel eller fjernsyn.

Bankerne er blevet mindre villige til dette, og renterne derved bliver højere. Omvendt er det for lånebranchen online, hvor mange udbydere efterhånden kan tilbyde dig debitorrenter fra 5-15 %.

Se også: Lån penge til ny båd

De mere langsigtede og almindelige banklån til bolig er blevet mere gunstige fordi krisen ikke har ramt os ligeså hårdt – hvilket gør at Danmark tiltrækker en masse kapital udefra. Så tag for jer af rentefesten i Danmark! Renterne bliver højst sandsynligt ikke lavere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar