torsdag den 23. oktober 2014

Hvor meget kan man få i dagpenge?

Har du mistet dit job har du ved lovgivning ret til en toårig periode, hvor du modtager dagpenge. Det vil sige, at du efter to år uden dagpenge bliver nødt til at ryge ned på kontanthjælp, hvor der også skal opfyldes en række krav, før du er kvalificeret.

Dagpenge kræver at du har en a-kasse og du er derfor ikke selvskrevet til at modtage den. A-kassen betaler de fleste danskere til på månedsbasis, netop for at sikre sig imod fyringer. Men hvor meget kan man få i dagpenge? Det ser vi nærmere på i denne artikel.


Dagpengeområdet er noget der optager mange mennesker i disse dage. Årsagen er simpelt. Efter finanskrisen har mange danskere gået rundt uden arbejde og på dagpenge. Men årene er gået og det betyder at flere og flere ryger ud af systemet.

Konsekvensen er enten en markant mindre ydelse eller i værste tilfælde kontanthjælp. Hvor meget du kan få i dagpengen, vil afhænge af din udbyder.

Priserne på a-kasserne er forskellige, og hvor meget du får udbetalt ved eventuel arbejdsløshed varierer også. Nogle a-kasser som for eksempel 3F og HK er mere politiske, hvilket vil sige de har højere udgifter i form af støtte til partier, mens andre a-kasser som Krifa og CA er såkaldte ”gule” a-kasser, hvor de uden nogen form for politisk tilknytning.

Dagpengesatsen afhænger af din a-kasse

På radioen kører reklamerne løs. Den ene a-kasse tilbyder en lavere månedlig pris end den anden, men det er klogt at tænke på, hvilken en man tager ved at inkludere andre faktorer end bare pris.

Nogle tilbyder 90 % af din tidligere løn i perioden, nogen har noget juridisk hjælp indover. Der er flere måder de differentierer sig på med hensyn til produktet. Her en oversigt over nogle af de mest populære a-kasser i Danmark:

Sammenligning af a-kasser

HK

Det er en a-kasse som udover at udbetale dagpenge, giver en god juridisk hjælp, når du er ledig. 40 % af HK’erne har arbejde allerede efter 3 måneder. Du skal have været medlem et år, før du kan få dagpenge, og så vil du typisk modtage 80 % af din løn – hvis altså du har deres dyreste forsikring. 3F:

Ligeledes kommer det an på situationen, hvor meget du får. Men typisk ligger du på 4.075 kr. om ugen, hvilket for de med en bruttoløn under 22.000 kr. er bedre end HK, men dårligere hvis man tjenere mere.

Krifa og CA

Hos både Krifa og CA får du 90 % af din løn tilbage, det er dog med det forbehold, at du mindst tjener 21.330 kr. om måneden. Og så er der et maksimumbeløb på 17.658 om måneden. Det er beskedent bedre end de to andre, specielt hvis man ikke tjener meget mere end de 21.330 kr. Derudover er den også en anelse billigere.

Dog er kravene mere regulerede her end for de to øvrige. Fælles for alle er også, at de har såkaldte dimmitendsatser for de nyuddannede. Det vil sige, at man får lidt mindre end ellers – til gengæld betaler man også markant mindre.

Er det muligt at låne trods dagpenge?

Her på bloggen beskæftiger vi os meget med penge og derfor vil vi slutte af med at se på dine lånemuligheder som dagpengemodtager. For det er ingen hemmelighed, at indkomstkravet har en klar indflydelse på dine muligheder.

I banken er det rigtig svært at få en krone ud af dem, medmindre du har et fast arbejde. Omvendt er mulighederne på nettet faktisk ganske gode, din situation taget i betragtning.

Det handler i høj grad om at finde de udbydere, der kan acceptere din nuværende dagpengeindkomst.
Du kan læse mere om at låne penge trods dagpenge online.

Hvis du ikke allerede er tilmeldt en a-kasse bør du bestemt overveje det. Du ved reelt aldrig hvornår du kan være uheldig at blive fyret.

Vi vil anbefale dig at besøge www.akasseguiden.dk for at få overblik og finde de billigste udbydere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar