fredag den 12. december 2014

Lån til polterabend eller bryllup

De fleste er godt klare over, at det ikke nødvendigvis er det klogeste at tage et lån i banken. Skal man købe et hus, eller en bil er det de færreste, som har likviditeten til at betale goderne kontant, så dér er der naturligvis i orden.

Men til ”forbrugsgoderne” som man kalder det, det, som ikke altid er ligeså relevante i livet, er det bedre at spare op og først bruge pengene når man har dem. Så slipper man for renterne og stresset over om man nu kan betale lånet tilbage.


Har du ikke penge til drømmebrylluppet?

Der er bare ting og situationer, hvor pengene skal bruges hurtigt, og som sagtens kan løbe op i større summer. Et bryllup, eller en polterabend for den sags skyld, er et godt eksempel på den slags.

Det handler om kærlighed og her er det ikke altid at fornuften sejrer. Det kan koste masser af penge, og det er et minde for livet, som mange gerne vil have bliver så fint som muligt. Er de gamle ”vise ord” om opsparing ikke nok til at holde dig en tilbage fra at tage et lån, er renterne på et meget fornuftigt niveau.

Det har de været i både 2013 og 2014, i såvel banker som hos lånefirmaerne online. Så du kan efterhånden godt tage forbrugslån til en fornuftig omkostning.  Som krisen så småt vender sig til bedring, og har du udmærkede økonomiske udsigter at vise til, så har du gode muligheder for at låne.

Skaf finansiering online eller i banken

Hvorvidt du skal finansiere dit bryllup via banken eller online kommer an på din økonomiske situation. Bankerne kan give dig en lavere rente, men har højere krav til dine indtægtsudsigter. Nykredit giver eksempelvis renter på mellem 6,50 % og 11 % med fuld sikkerhed i forbrugslån. Derfor er det mest lukrativt at optage et lån i en bank som denne, hvorimod du som arbejdsløs eller meget lavtlønnet har andre udsigter.

Bankerne vil højst sandsynlig ikke låne dig penge til forbrug, hvor online er et bedre alternativer. Her vil dog typisk skulle betal fra 4,8 til 16,9 % i renter hos de billigste. Den fordel du til gengæld henter her (udover, at det måske er din eneste mulighed), er, at du har en lang tilbagebetalingsperiode og får lånet meget hurtigere og lettere.

Find også ud af, hvor meget du skal låne for at finansiere dit bryllup eller din polterabend, da forskellige kreditfirmaer har forskellige maks beløbsgrænser for lån.

Vi håber du er blevet klogere på mulighederne - online lånefirmaer er et godt alternativ hvor du kan søge op til 350.000 kroner, men banken er bare billigst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar