fredag den 12. december 2014

Vigtigheden af at vælge det rigtige lånebeløb

Økonomien har sine begrænsninger på alt og alle. Desværre. Vi lever i en verden styret af penge, og man skal ikke gøre sig umage for at komme ud i en situation hvor lidt ekstra i lommerne kan være en afgørende faktor for et tiltrængt pusterum.

Vi vil have mere og vi vil have det nu. Mange banker er tvære når det kommer til at tilbyde forbrugslån, mens der er flere og flere onlinevirksomheder, der vælger at udlåne alt fra småpenge til kæmpe store beløb på op til 350.000 kr..

Mulighederne er med andre ord mange, men det er afgørende du altid får valgt det rigtige beløb. Et der matcher dine behov, så du ikke giver dig selv flere omkostninger end nødvendigt.

Ansøgningsprocessen er let og godkendelsesprocessen er endnu lettere. Specielt hos de udbydere der tilbyder godkendelse via NemID signatur.

Selvom de fleste kender deres eksakte pengebehov, kan det alligevel være fristende at søge om mere end nødvendigt, og det kan let gå hen og blive dyrt for ens økonomi i den lange ende. Selvom konkurrencen er hård, og renterne er blevet presset i en nedadgående retning, så kommer man sjældent under 10 % på hurtiglånene alligevel.

Du kan få mange gode råd og information om at vælge det rigtige beløb på online. Det handler i høj grad om planlægning.

Læg en fast plan for lånet og tilbagebetalingen

Tænk over, hvor meget du kan betale tilbage. Hvor lang tid er du villige til at betale over, hvor meget vil du gerne afdrage? Det er meget essentielt for hvor dyrt dit lån er.

Rentetilskrivningerne forekommer som oftest månedsvis. Det kan derfor blive meget dyrere at betale over to år på et lavere afdrag end over et år på et dobbelt så højt afdrag.

For at give et eksempel, så kan man faktisk ende med at slippe mere til långiveren ved at have lånt 30.000 kr. end hvis man havde lånt 50.000 kr. Lånets størrelse har en betydning, ja, men ligeså vigtigt er altså hvor lang en løbetid man har, og hvor store afdragene er.

For at gøre det hele billigst mulig, så er det første man i hvert fald skal er at lægge et budget/en plan for hvor meget man kan tilbagebetale over en så kort som mulig periode.

Tjek også: Overblikket er guld værd

Planen gør det nemmere at klarlægge pengebehovet

Planen gør det også nemmere at vide, hvor meget du egentlig har behov for at låne her og nu. Dit planlagte budget kan gøre, at du måske vælger at låne 30.000 kr. i stedet for 50.000 kr. Det handler om at finde frem til omkostningen på den ting du vil købe. Bilen, det nye køkken eller smarte fladskærms TV. Uden at vide det famler du i blinde.

Planen gør det ikke for dig, men det skaber et overblik, som gør hele din situation meget nemmere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar