tirsdag den 14. april 2015

Dansk økonomi er på vej fremad

I denne artikel ser Danbergfinans bloggen nærmere på dansk økonomi og de aktuelle udsigter for 2015. Det første kvartal af året, har nemlig vist mange positive takter.

Så positive udsigter at mange økonomer og eksperter er enige om, at vi nu er endeligt ude af krisen. Vi ser nærmere på de nøgletal og tendenser, der danner baggrunden for betragtningen.


Det er særligt værd at fremhæve 3 områder og faktorer, der påvirker dansk økonomi og din egen privatøkonomi, i en positiv retning:

Høj forbrugertillid

Først har vi forbrugertilliden der viste en god fremgang, så tilliden til økonomien nu er på niveau med før krisen. Vi danskere har kort sagt mere tillid til egen privatøkonomi og landets finansielle status, end vi har haft længe.

Når forbrugertilliden er et vigtigt tal, er det fordi det ofte har en tæt tilknytning til privatforbruget. For når der er tillid, bruger vi generelt flere penge på forbrug.

Privatforbruget er i gang

Netop privatforbruger har vist sig at være i fremgang de seneste måneder. Marts måned satte en af de højeste dankort omsætninger nogensinde og 1. april som enkeltdag, var ligeledes med til at bryde gamle rekorder.

Vi har med andre ord brugt mange penge i løbet af marts, særligt i påsken, hvilket lover godt for privatforbruget fremadrettet. Et område der ellers har ladet vente på sig og været en svaghed for dansk økonomi og vores vækst.

Lave renter og oliepriser

Sidst er det værd at bemærke de fortsatte lave boliglånsrenter og oliepriser. Det er endda noget de enkelte familie kan mærke på budgettet.

Det kan være i form af færre transportomkostninger, eller hvis I har valgt at omlægge boliglånet. De aktuelle forhold er ikke kun gunstige for den enkelte, men hele samfundet.

Så det er et tredje område, der har hjulpet økonomien på vej. Derudover ser vores europæiske venner bedre ud rent økonomisk og det bidrager kun til de gode toner. For som eksportland er vi afhængige af vores naboer til at aftage vores produkter.

Alt i alt ser det ud til at blive et rigtig godt 2015 i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar