onsdag den 2. december 2015

Gode råd inden du søger billån

Mangler du drømmebilen, men du har ikke pengene til den lige nu og her? Så kan du vælge at tage et billån. Lånemarkedet kan være svært at finde ud af, og mulighederne er ofte forvirrende.

Derfor kan det være en rigtig god idé at have nogle gode råd i baghovedet, inden du kaster dig ud i at tage et billån. Vi har nævnt tre ting, som er gode at skrive bag øret.

1. Spar penge op - så du kan lægge en udbetaling

Det kan være en rigtig god idé at spare så mange penge op, du har mulighed for, inden du tager selve billånet. Hvis du sparer nok op til at kunne lægge en udbetaling, da du sandsynligvis vil komme til at spare penge. Der er altid renter involveret, men hvis du taget et billån, hvor du selv kan lægge udbetalingen, kommer renten til at være lavere.

Hvis det ikke er muligt for dig, er der banker og lånudbydere, der gerne vil finansiere alle udgifterne til bilen via lånet, men det anbefales, at du sparer op.

2. Afsøg markedet og lånemulighederne

Desuden er det vigtigt, at du sætter dig ind i tingene, afsøger markedet og finder ud af, hvilke lånemuligheder du har. Det er en rigtig god idé at indsamle tilbud fra forskellige låneudbyder. Det handler for dig om at finde den løsning, der er billigst for dig.

Når du skal undersøge det, er det en god idé at holde øje med ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i procent. Hvis du finder et lån med en lav ÅOP, er det løsningen med de mindste omkostninger for dig.

3. Overveje at købe brugte modeller

Det kan være en god idé at tænke over, hvilken bil det er, du gerne vil have, inden du tager selve billånet. Overvej samtidig, om det er muligt at købe modellen brugt.

På den måde sparer du mange penge i det lange løb. Ved bilkøb er det de første kilometer, der er de dyreste, derfor kan du få mere for pengene, hvis du vælger at købe brugt.

Der findes mange gode brugtsider, hvor du kan lede efter potentielle modeller. En af de mest populære er Bilzonen.dk, hvor de har et godt udvalg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar