lørdag den 14. maj 2016

Vejen til det billigste forbrugslån

Vejen til det billigste forbrugslån
Når det kommer til forbrugslån, er det ikke lige meget, hvilket et man vælger. Der er nemlig meget stor forskel på, hvor meget det koster. Og der er ingen grund til at betale for meget for noget, man kan få billigere et andet sted.

Prisen på et forbrugslån afhænger blandt andet af, hvor meget du vil låne og i hvor lang tid, du ønsker at have til at tilbagebetale i. Derudover er der naturligvis også forskel på de forskellige långivere og –udbydere, der alle tilbyder forskellige lån til forskellige priser. Vi vil derfor vise dig vejen til den billigste løsning.

Det kan i mange tilfælde godt betale sig at bruge lidt tid på at sætte sig ind i de forskellige lånemuligheder, så man kan finde vejen frem til det billigste forbrugslån.

Hvor meget vil du låne?

Størrelsen på dit lån er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til, hvad det kommer til at koste. Et lille et på et par tusinde koster ofte ikke særlig meget, da udbyderen ikke løber en særlig stor risiko ved at have pengene udlånt.

Omvendt har man ofte brug for mere end blot et par tusinde, når man tager beslutningen om at gå ud og tage et forbrugslån. Hvis man for eksempel er træt af tage bussen om vinteren og vil købe en ny bil, kræver det penge af en helt anden størrelse.

Her begynder pengeudbyderen så at løbe en risiko, når denne skal give flere hundrede tusinde ud, og derfor bliver omkostningerne ved det også tilsvarende større. Derfor kan det i de fleste tilfælde bedst betale sig at søge præcis det beløb penge, som man har brug for.

Hvor lang tid vil du låne?

Pengene skal jo betales af, og du kan selv bestemme og vurdere, hvor lang tid du skal have til at kunne betale det af. Men du skal huske på, at långiveren gerne vil have pengene hurtigt tilbage igen, og derfor vil det som udgangspunkt være billigere, jo kortere løbetid, du vælger.

Hvis du går efter at tage et meget billigt forbrugslån, kan det derfor godt betale sig at skynde sig at betale af, så man ikke skal betale renter i lige så lang tid.

Læs også: Hvad er det bedste lån lige nu?

Ansøg hos dem, der opfylder dine behov

Når du har besluttet dig for, hvor meget og over hvor lang tid, du ønsker at få, kan du forholdsvis nemt finde frem til de udbyderne på nettet, der lever op til dine behov. Herefter kan du ansøge om et beløb hos dem for et endeligt tidspunkt.

Det er gratis og uforpligtende at ansøge firmaer om et forbrugslån, og derfor kan det godt betale sig at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne og vælge det billigste for dig.

Vælg den laveste ÅOP sats

ÅOP er et udtryk for Årlige omkostninger i procent og omfatter derfor både renten, stiftelsesgebyrer og alle andre omkostninger. Det er lovpligtigt for långiver at oplyse om ÅOP, så du nemt kan se, hvor meget du kommer til at betale i alt.

ÅOP er også den nemmeste måde at sammenligne forskellige lånetilbud, da ÅOP er opgivet i procent. Når du prøver at finde det billigste forbrugslån blandt dine tilbud, skal du derfor vælge det med den laveste ÅOP-sats. Derved vælger du det lån, hvor du i alt kommer til at betale mindst samlede omkostninger, det vil sige både rente og alle andre omkostninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar