torsdag den 14. april 2011

Lån uden at stille sikkerhed

Lån penge uden sikkerhed på nettet

Det er muligt at søge om at låne penge mange steder på internettet. Det er en ny mulighed man har som låner, der er kommet frem over de sidste årtier. Tidligere har man været bunden til sin egen bank i langt højere grad.


Fordele og ulemper

Der er både en række fordele og ulemper ved at lån penge uden sikkerhed online frem for hos din egen bank. For det første er den væsentligste fordel at du ikke behøver at stille sikkerhed i form af enten din bil, bolig eller noget helt tredje.

Samtidig er det ganske nemt og hurtigt at søge online, hvilket kan gøres på ganske få minutter og typisk får man faktisk svar på sin låneansøgning inden for 2 timer. Hvis du i stedet skal ned til din egen rådgiver i banken skal du først og fremmest ringe og snakke med ham, få aftalt et møde og først herefter skal din privatøkonomi gennemgås inden de vil komme med et tilbud. 

Lige hvordan denne proces vil forløbe er sikkert forskellig, men i alle tilfælde vil det helt sikkert være mere besværligt og tage længere tid.

Ulemper ved at låne penge uden sikkerhed

Det er naturligvis også en række ulemper ved at lave lån uden sikkerhed på internettet. Først og fremmest vil den tilbudte rente og ÅOP være betydelig højere end bankens lånetilbud, hvilket primært skyldes at du ikke skal stille sikkerhed. Lånet vil samlet set blive betydelig dyrere.

Nu kan det sikkert lyde som om at ens egen bank ikke tilbyder lån uden sikkerhed og det er selvfølgelig ikke altid tilfældet. Der vil helt sikkert ligeledes være banker der kan tilbyde dig denne form for lån, men de vil være langt mindre villige og hårdere i deres krav til dig og din privatøkonomi, før de kan tilbyde dig dette.


Netop kravene til låntager er en anden faktor, for her er det typisk lettere at blive godkendt via online lånefirmaer. Der vil selvfølgelig være personer der kan låne begge steder eller ingen af stederne, men samtidig personer der måske kun har mulighed for at låne online.
Af den grund er det uanset hvad en god ide at være i tæt dialog med sin bankrådgiver inden man laver et fejlagtigt lån, der måske kun gavner din økonomi på kort sigt.

Opdateret 18. juli 2014

Der er ingen tvivl om at fordele overgår ulemper med mange point. Det er derfor flere og flere kigger på nettet, når de har brug for penge. 

Det har aldrig været nemmere eller hurtigere at tegne låneaftalen. Specielt fordi flere er begyndt at tilbyde underskrift via digital signatur (NemID). 

Se også vores artikel om billige lån uden sikkerhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar