onsdag den 7. januar 2015

Hvad kan jeg låne til hus?

Der findes rigtig mange forskellige lånetyper at forholde sig til fra bankerne. Når du skal finansiere et boligkøb, vil du altid skulle søge boliglån hos banken og landets realkreditinstitutter. Flere af dem samarbejder tæt sammen, for at sikre dig de bedste vilkår.

I denne artikel ser Danbergfinans bloggen nærmere på hvordan du kan få klarlagt dine lånemuligheder, ud fra de konkrete private forhold du har som køber.


Generelt med lån er bankerne mere påpasselige nu til dags, men boliglån er stadig i høj kurs. De lave renter er en stor fordel for dig, så selvom der stilles større krav til din økonomi, er mulighederne altså gunstige - ud fra et privatøkonomisk perspektiv.

Når du køber en bolig er der lille risiko for, at den afskriver i værdi. Højst sandsynligt tilskrives der en masse værdi (det var det bankerne gik i selvsving over før krisen), og når du engang skal sælge igen, så har du pengene til at betale banken tilbage.

Hvordan finder du så ud af, hvor meget du kan låne, og til hvilken rente? Det kan du læse mere om nedenfor.

Prøv boliglånsberegnere

De fleste store banker i Danmark har såkaldte boliglånsberegnere. Det er en super enkel måde at få oversigt over ens muligheder for banklån. Det fantastiske er, at man kan gøre det og få en detaljeret oversigt før man over hovedet har ansøgt. Det først man gør på en banks hjemmeside er, at vælge hvilken type af boliglån der er snak om. Er det en ejerbolig, en andel og så videre. Der er en del valgmuligheder – du skal blot klikke på det, som er relevant for dig.

Herefter kommer en beregner op hvor du skriver boligens pris og din ønskede egenandel. Det banken så gør er at vise dig eksempelvis to resultater. Der foreslår den en lånetype til hver, to forskellige løbetider, og så giver den dig, hvor meget du skal betale om måneden.

Du kan prøve Danske Banks beregner her.

Kun banken kan give dig et konkret svar

Selvom det online lånemarked er i kraftig vækst, så er det svært at få et konkret svar. Noget af det vigtigste bag ideen er, at det skal gå hurtigt. Det er hurtige lån, der er lette og enkle. En simplificering kan være godt, men med kompleksiteten af et boliglån er det kun banken som kan give et konkret, fyldestgørende svar. Både inden ved hjælp af beregneren, men også under processen ved mødet med bankrådgiveren, der alle detaljer bliver sat på plads.

Ingen udbydere online tilbyder dig tilstrækkelig store beløb, der kan finansiere selv de mindre huskøb. Når du søger finansiering til huset via banken, er rollerne byttet om, da DE definerer hvilket økonomisk råderum og lånebeløb, der skal være gældende.

Se også: At vælge det rette lånebeløb

Få dig et boligkøbsbevis inden du går på husjagt

Et boligkøbsbevis er et bevis for, at realkreditinstituttet har godkendt dig til at købe en bolig. Det vil sige, at når du går ned i hvilken som helst bank for at låne til bolig, så gør du processen kortere for banken og dig selv. Over nettet med det smarte NemID kan realkreditinstituttet hurtigt og gratis godkende dig og dine lånegrænser. Så er du klar til husjagt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar